Skogspromenad i mörkret

Väderväxlingarna är snabba i tropikerna och bara 10 minuter efter att vi anlänt till Taman Negara kunde vi lämna Mama Chops flytande resturang och bege oss till fots till vårt "hotell" utan att riskera att drunkna. Agoh Chatlet  låg bara några minuters gångväg bort och vi kunde inkvartera oss i vårt familjerum till ljudet av tre gnällande döttrar.Vi hade nu en timme på oss att göra oss hemmastadda på hotellet och vila lite innan den kulinariska middagen som serverades klockan halv åtta. Vi passade även på att byta om innan middagen eftersom vi direkt därefter skulle bege oss ut i skogen på en mörkerpromenad då enligt uppgift blodiglarna bara väntade på att få kasta sig över oss och mer eller mindre tömma oss på blod. Middagen bestod av kycklingkurry med ris och kokta grönsaker och den kalla ölen man ville ha till denna anrättning kunde man bara drömma om eftersom hela området är torrlagt av religösa skäl. Men det går ju lika bra med te....När mörkret lagt sig totalt fraktades hela gruppen över floden i en liten båt och vi delades upp i två grupper och vår grupp fick guiden som pratade engelska som dessutom gick att förstå. Vandringen höll på cirka två timmar och vi såg lite insekter, spindlar, ödlor och ormar  samt ett par hjortar och en silverkatt.

 

Vandringen var intressant men det var en lite väl tämjd gångstig med spångar etc för att det hela skulle kännas som om det varpå riktigt. Dessutom, vi blev inte överfallna av några blodiglar, kanske beroende på vår heltäckande klädsel.

Kommentarer
Postat av: Elisabeth M

En annan del av världen men allt låter väldigt likt våra upplevelser i Costa Rica. Blött, blött, night walks, båtar och lite lagom rolig mat. Vi åt bönor och ris i 3v....

Vilken start med Schipol. Normalt räcker det att vara ett par timmar på den flygplatsen för att definitivt få nog.

Hoppas ni får ett fint Nyår. Det är ju inte så många timmar kvar. /Hälsningar från Elisabeth och Peter

2009-12-31 @ 13:17:49
URL: http://stickigthumor.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0