Sanningen om Agor Challet

i våra tidigare inlägg berättade pappa om första dagen i rengskogen. en detalj han inte tog med var hur et egentligen var när vi kom till "hotellet".

När vi vågat lämna mama Chop's började vi leta oss mot hotellet. Jag såg framför mig en liten bungalow med en kliten varanda framför. inget fancy, men sköna sängar och litet och mysigt mitt i regnskogen. Efter lite virrande hit och dit hittade vi en skylt som visade att det tydligen var där vi skulle bo. Jag tittade och tittade, men allt jag kunde se var en lerig gräsmatta med några grå ruckel runt om. Och i mitten på gräsmattan stod ett litet vaktbås som skulle föreställa reception. Vi blev visade till vårt rum och hur mycket jag än försökte dölja min besvikelse och inte uppföra mig som enb bortskämd skitunge, så kunde jag inte låta bli. Jag visade öppet mitt missnöje och berättade direkt för hela familjen vad jag tyckte. Man kunde ju inte ens se ut genom fönstrena, då de var igenbommade! Myror i helka rummet. En väldigt ofräsch toalett, som efter bara en dag visade sig vara det rum som efter en dag med låg airkondition  luktade som bäst och hade bäst temperatur och hyffsat fräsch luft.

Nej, jag var inte jättenöjd. Våningssängen knarrade och gungade, extrasängen var sne och madrasserna tunna. MEn det fanns vissa bra saker. Dels ville man ju itne vara på hotellet, så man gick med glädje ut i skogen oavsett väder, och kuddarna var faktiskt sköna.

//Josefin




Skogspromenad i mörkret

Väderväxlingarna är snabba i tropikerna och bara 10 minuter efter att vi anlänt till Taman Negara kunde vi lämna Mama Chops flytande resturang och bege oss till fots till vårt "hotell" utan att riskera att drunkna. Agoh Chatlet  låg bara några minuters gångväg bort och vi kunde inkvartera oss i vårt familjerum till ljudet av tre gnällande döttrar.Vi hade nu en timme på oss att göra oss hemmastadda på hotellet och vila lite innan den kulinariska middagen som serverades klockan halv åtta. Vi passade även på att byta om innan middagen eftersom vi direkt därefter skulle bege oss ut i skogen på en mörkerpromenad då enligt uppgift blodiglarna bara väntade på att få kasta sig över oss och mer eller mindre tömma oss på blod. Middagen bestod av kycklingkurry med ris och kokta grönsaker och den kalla ölen man ville ha till denna anrättning kunde man bara drömma om eftersom hela området är torrlagt av religösa skäl. Men det går ju lika bra med te....När mörkret lagt sig totalt fraktades hela gruppen över floden i en liten båt och vi delades upp i två grupper och vår grupp fick guiden som pratade engelska som dessutom gick att förstå. Vandringen höll på cirka två timmar och vi såg lite insekter, spindlar, ödlor och ormar  samt ett par hjortar och en silverkatt.

 

Vandringen var intressant men det var en lite väl tämjd gångstig med spångar etc för att det hela skulle kännas som om det varpå riktigt. Dessutom, vi blev inte överfallna av några blodiglar, kanske beroende på vår heltäckande klädsel.

Bilder från båtturen





Taman Negara - rain for the rest

På morgonen den 28:e checkade vi utfrån hotellet i KL för att lämna den civiliserade världen och bege oss ut i djungeln. Vi hade köpt oss ett fullt djungelpaket som innebar att vi skulle hämtas på hotellet klockan halv åtta för att köras till bussen. Vi var färdiga i god tid och klev ut från hotellet cirka 10 s innan utsatt tid. Stod man och väntade på oss utanför hotellet för vidare transport? Nej, och klockan tickade vidare mot den verkliga deadlinen kl08,30 då den stora bussen skulle åka iväg. Eftersom vi inte visste var den bussen gick ifrån eller hur lång tid det skulle ta att åka dit steg spänningen raskt men cirka 07,50 dök man upp för att hämta oss. Väl på plats embarkerade vi bussen som skulle ta oss vidare till första anhalten ,Taman Tembelling. Bussresan dit tog 3 timmar och man kunde längs vägen se åskilliga oljepalms och gummiträds plantager samt en och annan apa. Väl framme i Taman Tembelling bjöds (nåja vi hade redan betalt det i paketpriset) på en kinesresturang. Efter ideliga förmaningar om att gå på toa innan vi satte oss i båten togs vi så till floden och fick se båtarna vi skulle åka med. Båtarna var drygt 1 m breda och hade 8 bänkar i rad med plats för två personer i varje fack samt ett litet tak som skydd mot sol och nederbörd. I denna farkost fraktades vi så uppför floden i 2,5 timmar då vi kunde titta på växtligheten runt om oss och njuta av värmen och solen. Dock ändrade sig vädreet efterhand och molnen drog ihop mer och mer och vinden ökade i styrka för att låta himlen öppna sig när vi hade cirka 5 minuter kvar. Takets funktion som regnskydd visade sig vara betydligt överskattat eftersom regnet kom in snett uppifrån och båten rörde sig framåt. Vi fick en tydlig illistration till varför det kallas för regnskog.

Dimsum, fiskmat och shopping

Nu har vi haft en hel dag i KL. Det började med en hejdundrande frukost på vårt 5-stjärniga hotell. Gott! Kl. 10 hämtades vi av Cher och KekFei, som sedan skjutsade runt oss i stan. Bl a var vi i Chinatown och åt lite olika dimsum med te. Därefter åkte vi till Central market som är en "handycraft" marknad. Där fick vi vara med om fottvätt mha fiskar. Gissa om det kittlade!

.

Klicka på bilderna för att förstora dem

Utanför central market


En shoppingtur till, till ett stort varuhus, för att se de exklusiva affärerna, och här finns alla märken man kan tänka sig, alltså på riktigt. Priserna är som hemma men just nu är det jätterea.

Shopping mall


Vi har ännu inte hunnit till de lokala butikerna eller nattmarknaden med billiga fejkgrejer. Det får komma senare.
En stund vid poolen hann vi med och där somnade vi allihopa.
Imorgon bär det av till djungeln och då har vi inte datorn med oss.


Äntligen!

Efter många om och men har vi äntligen landat i Malaysia.

Som vissa av er vet så började vår resa med ett äventyr i Amsterdam då vårt plan gick sönder. Så vi checkades in på ett hotell och där blev vi kvar i över två dygn.

60 timmar efter utsatt tid lyfte tillslut vårt plan. Flygresan gick bra, med några luftgropar. Vissa av oss (läs Josefin) sov hela flygresan och vaknade upp på andra sidan jorden.

Väl på flygplatsen hämtades vi upp av bekanta, Cher och Kek Fei, som tog med oss till en seafood restaurang som inte liknade något man ser i sverige. Vi fick till och med välja vår egen mat i akvariet.

Efter middagen blev vi avssläppta på vårt fancy hotell och här sitter vi nu, mitt i natten och försöker sova. trots att klockan bara är 18.15 i sverige. Kl 10 imorgon hämtar de upp oss för att visa oss KL så att vi tar igen en del av det vi missat.


En julhälsning



Text:
So this is christmas
and what have they done?
We're stuck here at schipol
It's starting to get old

Schipol's a shithole
It's boring and dull
It's so freakin cold here
And we miss the sun

A depressing christmas
and a happy new year
let's hpe it's a good one
and that we wont end up here

Från oss alla, till er alla

En riktigt god jul

 


Resan har startat

I hotell-hissen

Nattligt fotbad i polen

Fint inrett

 


RSS 2.0