Resan går vidare till penang

Nu blev det en tidig morgon. Frukost på stan som inte blev så bra. Hotellet övertygade oss om den massiva trafiken på nyårsdagsmorgonen så vi var tvungna att starta riktigt tidigt för att ta oss till busstationen. Detta innebar att vi på helt tomma gator åkte på en kvart till bussen, och kom dit mer än en timme för tidigt.

Detta visade sig inte göra så mycket då vi köpt biljetter till en ”high-class” buss, så på terminalen serverades det kaffe av en man i lila kläder. Bussbolaget heter NICE och det var verkligen rätt namn. Eftersom biljetterna köpts av Cher, visste vi inte riktigt hur det skulle bli att åka 5 timmar, men vii njöt hela vägen och skulle kunna åkt en bra bit till. Allt var som en första klass flygresa, t.o.m flygvärdinna fanns. Stolarna var jättebreda och det fanns speciellt fotstöd.

Så fort vi startat fick vi juice, sedan hörlurar så vi kunde titta på film. Sen var det naturligtvis lunch och på slutet kaffe.

Vi kom fram och tog taxi till hotellet. Och oj vad bra det är! Vi fick en väldigt god välkomstjuice medan vi väntade på att rummet skulle bli klart. När vi sedan kom upp visade det sig att det var enormt. Vi hittar knappt varandra. Det var verkligen onödigt att sätta in en extrasäng, eftersom det lätt får plats 8 personer i de befintliga sängarna. Poolområdet är fantastiskt med en bar mitt i poolen. Stranden ligger precis utanför hotellområdet. Stranden är OK men vattnet ser inte så inbjudande ut. Enda felet är att internetkostnaden på hotellet är väldigt hög så vi kommer använda oss av internetcafét på andra sidan gatan.

 

Efter ett tag gick vi ut på stan och åt Satay, varefter vi gick på nattmarknaden. Där shoppades det en hel del, bl.a. DVD:s, T-shirts etc. Atmosfären här är trevligare och affärsmännen är inte så påträngande. Kopior finns av det mesta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0