Jippie, flygbiljetter

Det är lite speciellt att äta frukost på en kinesrestaurang. Hotellets restaurang är en sådan, och de som jobbar där är väldigt måna om oss, men första morgonen var det stekta nudlar och Nasi lemak som är en mycket kryddstark malaysisk rätt. Detta är det få i vår församling som tycker mycket om. Åke äter med god aptit, Josefin äter och tycker det är OK, Johanna försöker litegrann, jag försöker också men något mindre och Linnea äter möjligen lite nudlar. Som tur är har de också bröd som kan rostas, smör och en konstig söt gul goja att bre på. Vi tror kanske att det är en sorts bönpasta men inte alls så sträv som  den var i Japan. Detta går i alla fall att äta sig mätt på och var ganska gott efter ett par mackor. Kaffe och te fanns också som smakade helt OK.
När vi flög hit på en timma från KL och landade så kändes det helt sjukt att vi inte skulle flyga tillbaka samma väg. När vi försökte boka resan hemifrån så fanns det inga biljetter tillbaka lör - mån och vi ville ha tillräckligt många dagar i KL så vi bestämde oss för att ta båt från ön och sedan buss. Bara bussen skulle ta 5 timmar och båten tar minst en timma så i princip skulle en dag gå till denna resa. När vi skulle boka boende visade det sig seaautom att det var jättesvårt att få rum över helgen så då bestämde vi att boka hotell 2 nätter inne på fastlandet innan vi skulle ta bussen. 
När vi så steg av planet sa jag till de andra: Vi måste försöka få flygbiljetter tillbaka, och dessutom hitta rum på ön ett par dar till. Sagt och gjort, efter frukost promenerade jag och Åke till flygplatsen där vi till slut hittade Beryaja Air´s kontor. Efter lite väntan kunde vi tränga oss in på ett litet kontor och frågade om det fanns 5 biljetter till KL söndag eller måndag. Jovisst, sa mannen, på måndagmorgon finns det. Så helt plötsligt hade vi förlängt vistelsen på ön från fredag till måndag kl 9. Då saknades bara rum, och lite om-och avbokningar av andra hotell. Vi gick tillbaka till hotellet och frågade om det gick att lösa. Flickan i receptionen sa att det gick nog men vi kunde inte räkna med så fina rum som vi hade nu. Hmm tänkte vi, men naturligtvis slog vi till. Det visade sig att det betydde att vi inte fick egen toalett och dusch. Alltså allt löste sig så nu kan vi njuta i många dagar här samtidigt som vi kommer till KL ungefär när vi planerat måndagförmiddag istället för söndagkväll.
Efter lunch bestämde vi oss för att gå tillbaka till den bit av stranden där det finns lite mer skugga. Vi hade varit där hela förmiddagen. När vi legat en stund och läst så hörde vi mer och mer knak bland grenarna. Åke badade och jag och Linnea stod i vattenkanten när Josse skrek att det är apor här. 3 meter från våra grejer satt en apa på en gren och glodde. Josse stoopade snabbt ner Åkes klocka i ryggsäcken och diverse andra småsaker. Samtidigt när vi tittade in i skogen fanns det fler apor där. Det kändes faktiskt lite obehagligt och eftersom det inte kändes som man skulle kunna ligga där och vara avkopplad bestämde vi oss för att gå närmare hotellet. Samtidigt som det var obehagligt så var det spännande att se aporna på så nära håll. De är ju så söta!
På kvällen åt vi på en restaurang nära hotellet. Jättegod mat (Sizzling beef) och Tiger beer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0